Menu

LiveDeal

Όλα
  • [Image: 19,90€ από 67€ για ένα μήνα ταχύρρυθμων μαθημάτων δημοσιογραφίας με την έγκριτη δημοσιογράφο Έλενα Καρανάτση! Μάθετε πως διαμορφώνεται μια είδηση, ένα ρεπορτάζ μια συνέντευξη, στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, με δυνατότητα παρακολούθησης από κοντά ή εξ αποστάσεως μέσω internet!]


Προσφορά για Εκπαίδευση
19,90€ από 67€ για ένα μήνα ταχύρρυθμων μαθημάτων δημοσιογραφίας με την έγκριτη δημοσιογράφο Έλενα Καρανάτση! Μάθετε πως διαμορφώνεται μια είδηση, ένα ρεπορτάζ μια συνέντευξη, στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, με δυνατότητα παρακολούθησης από κοντά ή εξ αποστάσεως μέσω internet!

Η προσφορά λήγει σε:
ended
Αρχική Αξία

€67
Έκπτωση

70%
Κέρδος

47.10

μόνο €19.9


Η προσφορά έκλεισε

Λίγα λόγια

  • Μαθήματα δημοσιογραφίας για να μάθετε πως διαμορφώνεται μια είδηση, ένα ρεπορτάζ, ένα κείμενο, μια συνέντευξη, μια άποψη, ένα σχόλιο σε εφημερίδα, περιοδικό, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ειδησεογραφικό portal ή site!!
  • Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως μέσω internet.
  • Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Περιγραφή

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ:  ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Μ.Μ.Ε.

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αντιληφθούν αλλά και να εξασκηθούν οι σπουδαστές στα διαφορετικά είδη δημοσιογραφικής γραφής ανάλογα με το μέσο (internet, ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδα). Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδιαίτερη κλίση τους και να ανακαλύψουν ποιο από τα παραδοσιακά ή τα νέα μέσα τους ταιριάζει περισσότερο. Παράλληλα θα τους δοθεί η δυνατότητα να εντρυφήσουν σε τεχνικές βελτίωσης της γραφής και του λόγου τους και καλλιέργειας ενός δικού τους ύφους. Έπειτα από κάθε θεωρητική κατάρτιση θα ακολουθεί πρακτική δοκιμή και διάλογος μεταξύ των σπουδαστών και του καθηγητή.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

- Θα μελετήσουμε την είδηση, από την πηγή της, τα κριτήρια σπουδαιότητας, το περιεχόμενο, τον τρόπο σύνταξης μέχρι την δημοσιοποίησή της και στη συνέχεια θα την τοποθετήσουμε σε διαφορετικά πλαίσια τα οποία θα αναλύσουμε ως προς τη δομή και το περιεχόμενο, τους τίτλους, την εισαγωγή τους, την έκτασή τους, τη ροή της γλώσσας.

- Ομοιότητες και διαφορές της είδησης αντλώντας υλικό τόσο από την ελληνική όσο και από την διεθνή επικαιρότητα. Θα συγκρίνουμε την ίδια είδηση τυπωμένη ή εκφωνημένη σε διαφορετικά μέσα και θα οδηγηθούμε σε χρήσιμα συμπεράσματα. 

- Η διαδικασία του ρεπορτάζ και της συνέντευξης, από τη συλλογή των στοιχείων και της έρευνας μέχρι το τελικό κείμενο. Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα αφού πρώτα παρουσιαστούν οι βασικοί κανόνες και η μεθοδολογία των συνεντεύξεων να ετοιμάσουν αρχικά με τη συνδρομή του καθηγητή και αργότερα από μόνοι τους τις ερωτήσεις και πάλι με γνώμονα το κοινό στο οποίο απευθύνονται (ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό, αναγνωστικό).

- Τα πιο συχνά λάθη που εντοπίζουμε στον Τύπο αλλά και στα «αγαπημένα» κλισέ των δημοσιογράφων, τα οποία θα μάθουμε αρχικώς να αποφεύγουμε και εν συνεχεία να τα ανατρέπουμε διεκδικώντας το δικαίωμά μας να είμαστε πιο ευρηματικοί και ευφάνταστοι χωρίς όμως να αερολογούμε. 

- Για τους λάτρεις των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στη σωστή εκφορά του λόγου, άρθρωση και ορθοφωνία εκφωνώντας ειδήσεις, κείμενα, θέματα, σχόλια με τρόπο τέτοιο που αφενός να είναι κατανοητός και αφετέρου να μην … κοιμίζει τους ακροατές ή τηλεθεατές μας. 

- Η ελληνοποίηση διεθνών θεμάτων και αντιστρόφως η διεθνοποίηση ελληνικών θεμάτων της επικαιρότητας. Θα αξιοποιήσουμε το πολύτιμο εργαλείο της μετάφρασης.

- Εξειδίκευση σε τομείς όπως πολιτική, κοινωνία, πολιτισμός, οικονομία, διεθνή

- Μελέτη διαφορετικών ειδών γραφής και παρουσίασης τους.

- Επισκόπηση του τύπου στις σελίδες των απόψεων, των άρθρων, των editorials των περιοδικών αλλά και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όπου οι δημοσιογράφοι από καταγραφείς των γεγονότων γίνονται σχολιαστές, αναλυτές  και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

- Η σάτιρα, όπως αυτή εμφανίζεται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (σκίτσο, γελοιογραφία, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως η Ελληνοφρένεια, το Ράδιο Αρβύλα και το Αλ Τσαντίρι Νιουζ).

Άλλα Ενεργά Deals στην ίδια κατηγορία...

Όλα τα Deals